06-51981565

Rietkraag 5, 3121 TC, Schiedam

Scheiding

Mediation kan helpen bij de vraag: “Hoe nu verder” bij een scheiding.

 

Kom d.m.v. Mediation tot een betere oplossing van uw problemen die er kunnen zijn bij het beëindigen van uw huwelijk,  samenlevingscontract of geregistreerd partnerschap.

 

Goedkoper en eenvoudiger dan de gang naar de rechter, bespaar dure advocaatkosten en de oplossing van uw probleem kan voor beide partijen veel beter uitpakken dan de uitspraak van de rechter. Meestal voelt één partij zich benadeeld.

 

Immers als 2 partijen zelf tot een oplossing kunnen komen, hier afspraken over kunnen maken dan willen beide partijen zich hier ook beter aan houden.

 

Vaak gaat scheiden gepaard met emotionele en praktische problemen, tegengestelde belangen wat praten met elkaar moeilijk maakt. Gevolg kan zijn een keiharde juridische strijd die zeer pijnlijk en kostbaar kan zijn, of nog erger een strijd die vaak wordt uitgevochten over de rug van de kinderen. Wilt u dit niet? Het kan ook anders met behulp van een mediator.

 

Zie de problemen die ontstaan bij het beëindigen van uw huwelijk of samenlevingscontract als een puzzel die opgelost moet worden. Welke oplossing u de beste vindt beslist u zelf, of nog beter beslist u samen.

 

Een mediator is onpartijdig, neutraal en onafhankelijk, en kan u in een paar gesprekken begeleiden bij het vinden van de beste oplossing van de puzzel “hoe nu verder”. Voorwaarde is wel dat u samen uw best doet om de puzzel op te lossen.

 

Samen kunt u zoeken naar de best mogelijke oplossing voor u beiden en evt. de kinderen, afspraken maken, een streep zetten onder het verleden en verder met uw toekomst, hoe moeilijk dit soms ook is.

 

Voor de officiële scheidingsaanvraag moeten er nog wel papieren worden ingevuld en aangeleverd. Hiervoor werk ik samen met een specialist die u helpt dit op een snelle en eenvoudige manier te regelen.

 

 

Zij verzorgen uw scheidingsaanvraag inclusief advocaatkosten en griffierechten voor een vaste prijs, dus geen nare financiële verrassingen achteraf.